9 minut čtení
Pivovary i hospodští s obavami vyhlížejí letní sezonu. Kvůli silnému zdražení piva mají strach z odlivu lidí od výčepů.
8 minut čtení
Během pandemie koronaviru a dlouhých lockdownů se zdálo, že nic horšího už minipivovary a restaurace nemůže potkat. A že je jen otázkou času,...
7 minut čtení
Připravte se, že to bude trochu tělocvik, upozorňuje hned na začátku prohlídky rajhradské sladovny Václav Štursa. Místní sladmistr vysvětluje,...
7 minut čtení
Teď přes zimu se chmelnice na Žatecku zdají opuštěné. Vítr se opírá do vysokých dřevěných sloupů vzájemně propojených dráty. Až koncem března...
#datavize

Národy pijanů

1 minuta čtení
Začíná Suchej únor, akce, která lidi vyzývá k měsíční abstinenci a uvědomění si svého vztahu k alkoholu. V případě Čechů je totiž nezdravě...
6 minut čtení
Budějovický Budvar se letos poprvé ve své historii vydal vařit typický český ležák za hranice, když navázal partnerství se třemi pivovary, s...
2 minuty čtení
K žádné jiné potravině nemají Češi tak emocionální vztah jako k pivu. Popravdě řečeno, k máločemu jinému mají Češi tak silný vztah. Vyplývá to...
12 minut čtení
Řemeslné pivovary oživily český pivní trh a přinutily velké hráče k reakci. Pořád přibývají, přestože čelí ekonomické nejistotě.
11 minut čtení
Přestože mají minipivovary na celkovém prodeji piva v Česku stále jen minimální podíl, zásadně změnily celý trh. Přinesly nové typy piva a...
10 minut čtení
Po léta bylo zvykem, že na vaření piva dohlíží sládek. Tedy muž. To se v českých krajích mění. „Je vcelku jedno, jestli vaří muž nebo...
no data