Osm skladovacích hal o celkové velikosti 6000 metrů čtverečních, venkovní skladovací plochy na 15 000 metrech čtverečních, administrativní budovy se zázemím a nové dílny - to vše vyrostlo z původně malého projektu, který měl rozšířit skladovací prostory společnosti v příhraničním Bohumíně.

„Naše firma se pohybuje v odvětví logistiky řadu let a celou tu dobu se vyvíjí. Z původně malé společnosti se v průběhu let vyvinula firma s nadnárodním působením. Tomu úměrně rostou i požadavky na skladovací plochy. Když se objevila možnost zrenovovat a přetvořit od základu areál, ve kterém jsme podnikali, neváhali jsme. Nové objekty rozvíjejí naši firmu zase novým směrem. Přinášejí nové pracovní možnosti, rozšiřují komplexnost našeho působení v oblasti logistiky o možnost pronájmu hal a outsourcingu služeb,“ upřesnil Kamil Černý, zakladatel společnosti Čemat.

Původně stály na místě dnešních budov haly Okresního stavebního podniku. Začátky současné výstavby a renovace areálu začaly v roce 2010. Samotné stavební práce na rekonstrukci první části areálu začaly na jaře 2012 a první část výstavby byla dokončena v roce 2013.

Areál je vybudován v těsné blízkosti nájezdu na dálnici D1 ve směru Katovice-Ostrava-Brno-Vídeň, v blízkosti hranic s Polskem. Investice do rozvoje areálu dosáhla 80 milionů korun, částečně ji pokryly evropské fondy.

Související