Svět je rychlejší a proměnlivější, než býval. Toto sdělení zní triviálně, ovšem důsledky, které má (nejen) pro logistickou branži, jsou dalekosáhlé. Jak se s nimi vyrovnává společnost Kuehne+Nagel, se můžete dočíst v rozhovoru s generálním ředitelem její české pobočky Miroslavem Pudilem. I v době digitálního boomu spočívá podle něj hlavní síla profesionálně fungující společnosti v odbornosti, přístupu k práci a zkušenostech jejích zaměstnanců.

Miroslav Pudil není v logistickém světě sám, kdo takto uvažuje. Znovuoživeným areálem společnosti Hopi v Klášterci nad Ohří, v místech, kde příběh jedné z největších logistických firem střední Evropy před lety začínal, nás provedl tamní provozní šéf Viktor Tvrz. Kromě jiného tam nyní funguje výrobní a expediční prostor společnosti AD Fine Dine, zaměřené na produkci delikates. Specifikem jejího provozu je silný růst a vysoký podíl „ruční“ práce, do něhož je nezbytné vnést automatizační technologie v nejvyšší míře, jaká je možná. Jak ovšem Viktor Tvrz několikrát během prohlídky areálu zdůraznil, bez lidí zapálených pro svoji práci a hrdých na její výsledky by žádný rozvoj nepřipadal v úvahu.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 50 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Jste předplatitel tištěného titulu? Proveďte aktivaci.