Hala je 150 metrů dlouhá a 38 metrů vysoká a vznikla v sousedství bývalého masokombinátu. Zkušební provoz mrazáku, do kterého se vejde 27 tis. palet se zbožím, začne v polovině září. Teplota v mrazáku se bude pohybovat kolem minus 25 stupňů Celsia a zboží bude na správné místo posílat počítačový systém, který zaznamená i data spotřeby nebo druh pečiva.
Uvnitř bude jako protipožární opatření patnáctiprocentní koncentrace vzduchu, což je podobné klima jako ve 3000 metrech nad mořem. Zaměstnanci budou pracovat v prostorech pro expedici, kde bude teplota vyšší.
Podle Lásky jde o zásadní investici pro rozvoj firmy, protože nyní má po Česku několik externích skladů, což je složité pro dopravu a finančně náročné. Podobný sklad má koncern La Lorraine jen v Belgii, ale menší. „Jde o pilotní a největší projekt v rámci celé skupiny a v případě úspěchu se možná bude rozšiřovat do dalších zemí," uvedl Láska.
Společnost chce v Kladně vybudovat i hlavní logistické centrum, což by mělo zjednodušit dodávky pečiva pro zákazníky. V příštím roce by firma například chtěla v prostorách starého mrazáku vybudovat hlavní balicí centrum na mražené pečivo.
Podle Lásky byla výstavba mrazáku potřebná i kvůli předpokládanému růstu trhu s mraženým pečivem.
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo odborného magazínu Logistika
Radek Novotný
Logistika č. 1/2025





