Etikety a obaly jsou čím dál komplexnějším zdrojem informací o potravině a spotřebitelé jsou údaji doslova zavaleni. Původní evropská legislativa týkající se označování potravin je poměrně roztříštěná. Po několika letech diskusí představila Evropská komise v roce 2008 návrh nařízení, které dosavadní předpisy na označování potravin sjednocuje, zjednodušuje a modernizuje. Nová pravidla mají umožnit spotřebiteli jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím na obalu.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo odborného magazínu Logistika
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Logistika č. 2/2025





