Kniha vznikla na základě výsledků empirických šetření, které prováděla Fakulta podnikatelská na Vysokém učení technickém při zkoumání výrobních podniků i jejich okolního prostředí.
Autoři vytipovali klíčové přístupy a hlavní techniky a nástroje pro řízení malých a středních podniků. Ty jsou rozdělené do čtyř oddílů:
1. Dlouhodobá filosofie podnikání se zaměřením na analytické činnosti a jejich využití pro udržitelný rozvoj podnikání v globalizovaném prostředí v rámci logistických řetězců a sítí.
2. Moderní přístupy k využití procesního řízení, projektů a produktů ICT.
3. Řízení výrobních procesů zaměřené na nástroje dlouhodobého myšlení managementu podniků k rozvoji podnikání ve prospěch dalšího článku řetězce, ale i celého podniku.
4. Řízení logistických procesů zaměřené na koordinaci, synchronizaci a řízení různých forem materiálových, finančních, energetických či informačních toků nejen v podniku, ale i u dodavatelů, distributorů, prodejců či poskytovatelů služeb.
„Kniha Výrobní a logistické procesy v podnikání přichází v situaci, kdy více a více podniků musí nejen řešit efektivitu podnikání a jak uspokojit zákazníky, ale hlavně jak a kde nalézt schopné a kvalifikované pracovníky. Poskytnutý všeobjímající pohled v souvislostech je cennou pomůckou pro přípravu digitalizace a tématem k zamyšlení pro ty, co se již na kolbišti průmyslu pohybují,“ uvedl Petr Střelec, manažer firmy FEI Czech Republic.
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.